Teema: Valta

Kuvalla on valtaa, meillä on kuvia - millaista valtaa meillä on?

Kurssin aikana pohditaan millaista valtaa elokuvateollisuus käyttää, miten elokuva-alan eri toimijat omaa valtaansa hyödyntävät sekä millä tavoin elokuvien tarinat muokkaavat meidän käsityksiämme yhteiskunnasta ja omasta itsestämme.

Kurssi pitää sisällään 6 kokoontumiskertaa, joihin osallistuminen on pakollista. Opettaja voi halutessaan järjestää ylimääräisen opetustuokion tai lisätehtäviä mahdollisten poissaolojen varalle.

Jokaiselle kerralle opettaja valmistelee katsottavan elokuvan teemoihin sopivan alustuksen tai luennon. Tähän tehtävään tarjoamme apuvälineeksi valmiin oppimateriaalin koko kurssille. Oppimateriaalipaketti sisältää perustietoja elokuvista, tekijöistä, ja siitä kontekstista mihin kukin teos on syntynyt. Mukana on linkkejä ja viitteitä lisätiedon etsimiseen sekä valmiita kysymyksiä, jotka tukevat opiskelijoiden omia pohdintoja.

Opettaja voi käyttää materiaalia omien tavoitteidensa mukaisesti. Mikään yksittäinen elokuva ei kuitenkaan ole kurssi, vaan kurssin kaari muodostuu kaikista elokuvista ja niiden välisistä yhteyksistä.

Luennot voi järjestää luokkahuoneessa eri ajankohtana, mutta elokuvien katselu tapahtuu aina elokuvateatterissa tai vastaavassa salissa.

Tarvitsetko kurssille luennoitsijan? Pyydä lisätietoja IhmeFilmiltä.

 

Opetuskerrat

Miten klassikkoelokuvakurssi järjestetään

  • Kurssin voi järjestää yksittäinen koulu, kunta, elokuvakeskus tai muu organisaatio.
  • Kurssia tarjotaan kaupungin tai kunnan toisen asteen kurssitarjottimella.
  • Voit tilata myös yksittäisiä näytöksiä
  • Suorituspaikkana toimii elokuvateatteri tai sali, jossa voidaan esittää DCP-kopiota.
  • Me voimme auttaa sopivan esityspaikan etsimisessä. Emme kuitenkaan vastaa sen kuluista.
  • Luennoitsija ei sisälly pakettiin.
  • Ota yhteyttä koordinaattoriimme!
    Hän auttaa sopivan kurssipaketin valinnassa.

Hinta

Kurssipaketin hinta vaihtelee järjestävän tahon tarpeiden ja resurssien mukaan.

Halutessanne voimme sisällyttää pakettiin luennoitsijan koko kurssille tai järjestää elokuvakasvatuskoulutusta opettajille.

Kurssipaketti on saatavilla myös yksittäisille kouluille, elokuvateattereille, elokuvakeskuksille tai muille organisaatioille.

Voit pyytää lisätietoja täältä.

 

 

Lisätietoja:

Koordinaattori
Elina Vitkala
elokuvakurssi@ihmefilmi.fi